Szarvasfejes muffin
2011.12.14. 16:15
Hozzávalók:
A tésztához: 1 narancs leve, 2 ek. forraltbor-fűszer, 2 tojás, 2 dl joghurt, 8 cl olaj, 25 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj, 8 dkg cukor, 8 dkg őrölt mandula, 5 dkg csoki reszelék
A krémhez: 5 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 ek. kakaópor
A díszítéshez: 15 dkg csokoládé, 12 szem piros cukorka, marcipán
Elkészítés:
A narancslevet összeforraljuk a forraltbor-fűszerrel, majd levesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Összekeverjük a tojásokat,a joghurtot, a kihűlt fűszeres narancslevet és az olajat. egy tálban összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a cukorral, egy csipet sóval és darált mandulával. A száraz, lisztes részhez hozzákeverjük a tojásos-joghurtos részt, majd a végén a csokoládéreszeléket is beledolgozzuk.
a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffin sütőformákba beletesszük a papírokat és a tésztát elosztjuk 12 részre. A Sütőben 20-25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve félretesszük, hűtjük.
A díszítéshez megolvasztjuk a csokoládét, és a kis papírzacskóból sütőpapírra agancsokat nyomunk. Hagyjuk megdermedni. A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és jól elegyítjük. A muffinok tetejét bevonjuk a krémmel, beletűzzük a szarvakat, rátesszük a cukrokat, majd kis marcipán golyókból elkészítjük a szemeket is.
|