Gesztenyés kocka
2011.12.15. 09:48
Tészta:
6 tojás sárgája
12 ek porcukor
1 dl étolaj
6 ek hideg víz
12 ek liszt
1 csipet só
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
6 db tojásfehérje
A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál vizet és habosra keverjük. hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval és a kakaóval elkevert majd átszitált lisztet. Végül a 6 tojás felvert habját óvatosan belekeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
2 cs. gesztenye massza (50 dkg)
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
kb fél rum aroma
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
A cukrot a vajjal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük. A vaníliás pudingport a 3dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenye krémhez és rákenjünk a kihűlt tésztára.
Tetejére tejszín majd reszelt csoki.
|